Wat is parket?

Quick-Step parketvloeren zijn samengestelde houten vloeren met drie lagen massief hout, bedekt met een beschermende afwerking. Dankzij de zorgvuldige selectie van de grondstoffen en een perfecte beheersing van het vochtgehalte van het hout tijdens het fabricageproces garanderen Quick-Step parketvloeren een optimale stabiliteit en duurzaamheid.

 

Parket vloer quickstep

1. EEN AFWERKLAAG

Afhankelijk van de parketvloer die je kiest, kan de afwerklaag bestaan uit:

  • Zeven lagen UV-uitgeharde lak op waterbasis. Deze lak beschermt je vloer tegen slijtage, krassen en vlekken en maakt hem onderhoudsvriendelijk.
  • Twee lagen gemodificeerde olie van hoge kwaliteit, die een extra matte, natuurlijk authentieke look geven en mooi oud worden.
2. EEN OPPERVLAKTELAAG

Een zorgvuldig geselecteerde laag massief hout in een brede waaier aan kleuren en structuren. De meeste Quick-Step samengestelde houten vloeren hebben een 3 mm dikke oppervlaktelaag. Het gamma ‘Compact’ heeft een oppervlaktelaag van 2,5 mm. De oppervlaktelaag kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt.

3. EEN KERNLAAG

De kernlaag maakt een vloer stabiel en duurzaam. Ze absorbeert belasting en spanning en houdt de vloer in alle omstandigheden stabiel. Het evenwicht tussen de hardheid en de flexibiliteit van het kernmateriaal is cruciaal om een vlotte klik en een sterke verbinding te verzekeren. De kern bestaat uit blokken hevea of uit HDF. Hevea is het hout van rubberbomen die een ‘tweede leven’ krijgen nadat ze gebruikt zijn om latex te produceren.

4. EEN TEGENLAAG VAN FINEER

Een rug van sparren- of dennenfineer. In combinatie met de andere lagen voorkomt ze dat de vloer vervormt of kromtrekt.

 

Waarom parket kiezen?

1. HET IS ECHT NATUURLIJK

Als je van een warm, authentiek interieur houdt, gaat er niets boven een natuurlijke vloer van echt hout. Je zult je leven lang van zijn uitzonderlijke schoonheid genieten.

2. HET IS LEVENSLANG GEGARANDEERD

Van een parketvloer geniet je zo lang je wilt. De vloeren zijn met zoveel zorg en vakmanschap ontworpen, dat we er levenslange garantie op geven.

3. HET IS ERG STABIEL

De zorgvuldig samengestelde lagen van de Quick-Step parketvloeren verzekeren een uitstekende duurzaamheid en langdurige stabiliteit. De perfecte oriëntatie van de verschillende lagen absorbeert spanningen en beperkt krimp en uitzetting tot het volstrekte minimum.

4. HET IS AL AFGEWERKT

In tegenstelling tot andere houten vloeren vereist Quick-Step parket geen werk meer na de plaatsing. Geen schuren, geen geknoei met stof en vernissen, oliën of schilderen is niet nodig. Je geniet van je nieuwe vloer vanaf het moment dat hij geplaatst is.

5. HET IS MAKKELIJK TE PLAATSEN

Dankzij het gepatenteerde Uniclic Multifit kliksysteem is de plaatsing van een parketvloer kinderspel.

 

Wilt u van bovenstaand product een vrijblijvende prijsopgave ontvangen? Vul dan onderstaand contact formulier in.
Vergeet niet de productnaam, kleur en eventueel benodigd aantal m2 hierin te vermelden.