Veel gestelde vragen over tapijttegels

Zijn tapijttegels duurder dan andere soorten vloeren?
Met tapijttegels heb je geen ondervloer of speciale lijm nodig en blijft er minder afval over dan bij andere vloeroplossingen. Dit scheelt tijd en geld vergeleken met de meeste andere vloerbedekkingen. Omdat de tegels gemakkelijk zelf te leggen zijn, kun je besparen op de kosten voor een professionele legger. Door de sterke kwaliteit gaan de tegels erg lang mee en blijft het onderhoud beperkt, waardoor ze op lange termijn kosteneffectiever zijn.

Kan ik tapijttegels zelf leggen?
Jazeker. Het leggen van tapijttegels is uiterst eenvoudig. Iedereen die een beetje handig is legt gemakkelijk zelf een tegel-vloer. Het enige dat je nodig hebt, is eenvoudig gereedschap.

Zijn de naden tussen de tegels zichtbaar?
Dat ligt eraan voor welk product je kiest. Sommige producten zijn zo ontworpen dat de naden (nagenoeg) onzichtbaar zijn terwijl andere stijlen juist gebruik maken van het vierkante aspect van de tegel. De manier van leggen kan zelfs van invloed zijn op de zichtbaarheid van de naden. Als je de tegels een kwartslag gedraaid legt, zul je waarschijnlijk de naden blijven zien. Door ze in één richting te leggen, zijn naden (nagenoeg) onzichtbaar. Random producten kun je in elke richting leggen waardoor er een veranderend lijnenspel ontstaat. Aanwijzingen voor de legmethodes vind je bij de individuele stijlen. Voor het beste resultaat raden wij je aan de aanbevolen legrichting aan te houden. Om de modulariteit van de tapijttegels te benadrukken, kun je eigen patronen leggen. Wat te denken van een schaakbordmotief of gestreept in verschillende kleuren?

Mogen Heuga tapijttegels op vloerverwarming worden gelegd?
Ja, alle tapijttegels zijn geschikt voor vloerverwarming mits de maximumtemperatuur van de vloer niet boven de 28°C uitkomt.

Wat is beter bij allergie; tapijt of een harde vloer?
Een onderzoek dat is uitgevoerd door de Duitse Allergie- en Astmabond (DAAB) heeft aangetoond dat de lucht in ruimtes met gladde, harde vloeren tweemaal zoveel fijnstofdeeltjes bevat dan de lucht in ruimtes met tapijt. Een vergelijkbare studie heeft aangetoond dat het lopen op harde oppervlakken meer deeltjes doet opstuiven die vervolgens gaan zweven en in de ademhalingszone terechtkomen, terwijl tapijt stof aan zich bindt.

Voor aanbiedingen van tapijttegels kunt u kijken bij tapijttegeldiscount

 


Wilt u van bovenstaand product een vrijblijvende prijsopgave ontvangen? Vul dan onderstaand contact formulier in.
Vergeet niet de productnaam, kleur en eventueel benodigd aantal m2 hierin te vermelden.