Laminaat is laminaat…toch?!

Voor een leek is iedere laminaat vloer hetzelfde. Lekker goedkoop, makkelijk zelf te leggen en toch een vloer die een aantal jaren meegaat..

Wat vaak aan de verpakking niet te zien is is het type clicksysteem dat de laminaat vloer heeft.
U zult ze de kost moeten geven…Men koopt een goedkope laminaat vloer waarvan verwacht wordt dat deze makkelijk te leggen is en een aantal jaren (zonder klachten) meegaat. Vervolgens is men dagen lang bezig met het leggen van bijvoorbeeld een bovenverdieping, terwijl dit met een goed clicksysteem en de juiste ondervloer waarschijnlijk beperkt had kunnen worden tot 1 á 2 dagen.

Ook een vaak gehoorde klacht is de opstaande kopse kanten bij een laminaat vloer…In de meeste gevallen is de klant niet goed voorgelicht over de te gebruiken ondervloer, zit er geen v-groef in de planken of is de laminaat vloer te strak gelegd.

 

Wat zijn nou de verschillen in clicksystemen van een laminaat vloer?
(Het betreft de meest gebruikte clicksystemen bij vloerencentrale er zijn er nog veel meer!)

 

 

Uniclic systeem 

Het Uniclic systeem is misschien wel het meest gebruikte systeem bij laminaat vloeren.
De laminaat vloer kan op 2 manieren gelegd worden.

  1. Zowel lange zijde als kopse kant van de plank wordt d.m.v. kiep-kantel in elkaar geklikt.
  2. Men kiep-kantelt eerst de kopse kanten van de planken in elkaar en slaat hierna de lange zijde van de laminaat vloer in elkaar met behulp van het aanslagblok.

 

Twin clic systeem

Het twin clic systeem werkt in principe hetzelfde als het uniclic systeem, alleen is het clicksysteem wat anders als je goed kijkt. Dit systeem kan NIET in elkaar geslagen worden met een aanslagblok. Wel kan men op de kopse kanten het clicksysteem afsnijden en dan de planken aan elkaar lijmen.

 

1 click 2 go systeem

Het 1 click 2 go systeem werkt erg eenvoudig! De lange zijde van de laminaat plank word in elkaar gekanteld, de kopse kant klikt (top-down) in de voorgaande plank.

G5 systeem

Het G5 systeem, ook wel express click systeem genoemd, werkt in principe hetzelfde als het 1 click 2 go systeem. De lange zijdes worden in elkaar gekanteld en de kopse kanten klikken (top-down) in de voorgaande plank. U bespaart met dit clicksysteem bijna 50% tijd!!
Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Interieur- en vloerentrends voor 2021

Het nieuwe jaar komt al langzaam in zicht. De komende weken – corona is nog wel even onder ons – zijn ideaal om…

Lees meer

Eén van onze klanten aan het woord | Carlijn & Erik

Wauw, wat is dit een mooi project geworden! Echt een plaatje! De foto’s spreken voor zich… Onlangs hebben we bij Erik en Carlijn…

Lees meer

Tips onderhoud vloeren voor een langere levensduur

Laminaat, PVC-vloeren, vinyl, parket of tapijttegels, elke vloer is verschillend en moet anders onderhouden worden. De ene vloer mag nat worden, de andere…

Lees meer