Luchtzuiverende tapijttegels en fijnstof

Luchtzuiverende tapijttegels en fijnstof.

Steeds meer zijn we bezig met onze gezondheid, gezonde voeding, hygiëne en milieuvriendelijke producten.
Ook op het gebied van schone lucht cq luchtzuivering is steeds meer te vinden. Wat ons echter op valt is dat men zich nog niet altijd bewust is van fijnstof in de ruimte. Vooral mensen met stofallergie of luchtwegaandoeningen worden vaak verkeerd geadviseerd op het gebied van woninginrichting e.d..

Op het gebied van vloeren horen wij helaas te vaak dat men een harde vloerbedekking prefereert omdat dat beter zou zijn voor de allergie, niets is echter minder waar. Waar vaak geen rekening mee wordt gehouden is dat bij een dergelijke vloer het fijnstof bij iedere beweging in de ruimte opnieuw door de lucht circuleert en dus ook ingeademd wordt. Om dit te voorkomen zou men minimaal iedere dag moeten stofzuigen met een stofzuiger die voorzien is van een fijnstoffilter, en dan nog zal het fijnstof altijd in meerdere mate aanwezig blijven in de ruimte.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat juist tapijt(tegels) een luchtzuiverende werking hebben, ze houden het fijnstof vast en voorkomen hiermee constante circulatie hiervan.
Neem eens een kijkje op de site van Modulyss Pure Air100, hierin wordt op een zeer duidelijke manier uitgelegd wat fijnstof is, en wat tapijttegels meer- en beter doen dan harde vloerbedekking.

Momenteel zijn er meerdere luchtzuiverende tapijttegels verkrijgbaar, ze worden niet alleen in de woning gebruikt maar ook steeds meer op scholen en andere openbare ruimtes!

Luchtzuiverende tapijttegel collectie van VloerenCentrale

 

 

 

Categories: Nieuws