Over parket

wat is parket?

Quick-Step parket vloeren zijn samengestelde houten vloeren met drie lagen massief hout, bedekt met een beschermende afwerking. Dankzij de zorgvuldige selectie van de grondstoffen en een perfecte beheersing van het vochtgehalte van het hout tijdens het fabricageproces garanderen Quick-Step parket vloeren een optimale stabiliteit en duurzaamheid.

Parket product opbouw QS_vloerenCentrale Breda vloeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. EEN AFWERKLAAG

Afhankelijk van de parket vloer die je kiest, kan de afwerklaag bestaan uit:

  • Zeven lagen UV-uitgeharde lak op waterbasis. Deze lak beschermt je vloer tegen slijtage, krassen en vlekken en maakt hem onderhoudsvriendelijk.
  • Twee lagen gemodificeerde olie van hoge kwaliteit, die een extra matte, natuurlijk authentieke look geven en mooi oud worden.

2. EEN OPPERVLAKTELAAG

Een zorgvuldig geselecteerde laag massief hout in een brede waaier aan kleuren en structuren. De meeste Quick-Step samengestelde houten vloeren hebben een 3 mm dikke oppervlaktelaag. Het gamma ‘Compact’ heeft een oppervlaktelaag van 2,5 mm. De oppervlaktelaag kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt.

3. EEN KERNLAAG

De kernlaag maakt een vloer stabiel en duurzaam. Ze absorbeert belasting en spanning en houdt de vloer in alle omstandigheden stabiel. Het evenwicht tussen de hardheid en de flexibiliteit van het kernmateriaal is cruciaal om een vlotte klik en een sterke verbinding te verzekeren. De kern bestaat uit blokken hevea of uit HDF. Hevea is het hout van rubberbomen die een ‘tweede leven’ krijgen nadat ze gebruikt zijn om latex te produceren.

4.EEN TEGENLAAG VAN FINEER

Een rug van sparren- of dennenfineer. In combinatie met de andere lagen voorkomt ze dat de vloer vervormt of kromtrekt.

 

Waarom je van Quick-Step parket zal houden

Als je warmte en elegantie in je woning wilt, gaat er niets boven de pracht van een houten vloer. Je raakt nooit uitgekeken op zijn uitzonderlijke schoonheid en hij geeft je levenslang plezier. Een mooie houten vloer is bovendien de ideale basis voor elke stijl en elk interieur.

Vloeren met hart voor de natuur

PEFCHout is de enige hernieuwbare grondstof voor vloerbekledingen. Al het hout dat wij gebruiken om een Quick-Step parket vloer te maken, is zorgvuldig gecontroleerd en geselecteerd om zeker te zijn van zijn ecologische herkomst. Onze lijm, vernis en olie voldoen aan de strengste internationale emissienormen en wij werken uitsluitend met efficiënte, duurzame productieprocessen. Geen getob. Geniet van je houten vloer, in de wetenschap dat hij met respect voor het milieu is gemaakt.

Ontworpen met passie

Quick-Step parket vloeren zijn gemaakt met een passie voor hout. Die passie komt tot uiting in het authentieke karakter, de textuur en de afwerking van topkwaliteit van onze vloeren. Ze heeft ook echt unieke producten opgeleverd, zoals Quick-Step Variano, gemaakt van teruggewonnen planken van verschillende breedten.

Instant plezier

In tegenstelling tot andere houten vloeren hoef je na de plaatsing van je Quick-Step parket vloer niets meer te doen. Alle parket vloeren zijn in de fabriek met ofwel 7 lagen UV-geharde lak, ofwel 2 lagen gemodificeerde olie van hoge kwaliteit behandeld. Schuren is dus niet nodig, geen geknoei met stof en ook lakken, oliën of schilderen is niet nodig. Je geniet van je nieuwe vloer vanaf het moment dat hij gelegd is.

Meer dan zomaar een vloer

Quick-Step is meer dan zomaar een vloer. Wij stellen je ook alle gereedschap voor dat je nodig hebt voor een perfecte plaatsing en afwerking, zoals plinten, profielen en onderhoudsproducten.

Snelle plaatsing

Een Quick-Step parket vloer plaatsen is kinderspel dankzij het wereldberoemde, gepatenteerde Uniclic Multifit kliksysteem. Dit unieke schuif-en-klik systeem is speciaal voor onze houten vloeren ontworpen. Dankzij Uniclic Multifit kan je vloer overal, snel en gemakkelijk worden geplaatst. Je kunt je vloer zelf plaatsen of het laten doen. Jij kiest.…

Levenslange garantie

Quick-Step steekt zoveel energie, knowhow en inzet in zijn houten vloeren, dat jij er zo lang als je wilt zonder zorgen van kunt genieten. Als bewijs van dit commitment geven ze levenslange garantie op de parket vloeren, plinten en profielen.

 

Bekijk hier de volledige collectie parket vloeren van Quick-Step