Over PVC vloeren

Pvc vloeren zijn eigenlijk voornamelijk bekend bij bedrijven. Ze worden in bedrijfspanden veel gebruikt in bijvoorbeeld de kantine en andere bedrijfsruimtes omdat deze vloeren zeer sterk en makkelijk in onderhoud zijn, ook in ziekenhuizen zult u deze vloeren vanwege de zeer goede hygiene veel tegenkomen.
Toch hebben pvc vloeren de laatste paar jaar ook in de particuliere sector een enorme opmars gemaakt.

Veel mensen denken bij de naam pvc vloer aan  een vinyl vloer (kamer breed), echter zijn pvc vloeren, ondanks dat ze van zo goed als hetzelfde materiaal worden gemaakt, vele malen sterker en zwaarder dan de alom bekende vinyl vloeren. Vinyl vloeren zijn van oorsprong vrij zacht en indrukbaar terwijl pvc vloeren voorzien zijn van een harde, niet indrukbare toplaag.

Door de vele mogelijkheden kunnen wij ons goed indenken dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben daarom een zo goed mogelijk overzicht gemaakt van alle mogelijkheden en eigenschappen van pvc vloeren.

 

Verschillende pvc vloeren

pvc vloeren click

 PVC vloeren click

Dit type pvc vloer is voorzien van een uniek click systeem. In principe zijn deze pvc vloeren vergelijkbaar met laminaat alleen gemaakt van ander materiaal. Pvc vloeren met een click systeem zijn eenvoudig zelf te installeren, kunnen soms over bestaande vloeren gelegd worden en zijn eventueel verhuisbaar.

De ondervloer hoeft voor dit type pvc vloer niet altijd 100% vlak te zijn, afhankelijk van de dikte en de fabrikant kunnen deze pvc vloeren oneffenheden aan tot ± 1,5mm. Heeft u momenteel plavuizen liggen en heeft u geen zin om deze helemaal te gaan verwijderen? Informeer dan vrijblijvend of het mogelijk is om uw PVC vloer hierover heen te leggen. Deze pvc vloeren zijn er momenteel in diktes van 4mm oplopend tot 7mm, slijtlagen variëren van 0,30mm tot 1 mm. Verkrijgbaar in hout en plavuizen uitstraling Om de pvc vloeren zo goed mogelijk op een echte houten vloer te laten lijken zijn er verschillende mogelijkheden qua oppervlakte structuur. Waar je bij de meeste pvc vloeren momenteel alleen nog maar de “geborstelde structuur” hebt is bij pvc click al veel meer keus, bijvoorbeeld;

 • IRE embossing: de oppervlakte structuur komt overeen met de print van de plank, knoesten en nerven zijn voelbaar zoals bij echt hout.
 • Sawcut embossing: de planken zijn voorzien van een zogenoemde diagonale of horizontale zaagsnede, alsof men hier met een zaagblad overheen heeft geschaafd.
 • Barnside embossing: dit is de originele geborstelde structuur, d.w.z. de planken zijn voorzien van een voelbare structuur maar deze komt niet overeen met de print van de planken.

 

pvc vloeren zelfklevend

 Zelfklevende pvc vloeren oftewel glue down pvc vloeren

Dit type pvc vloer is uitermate geschikt voor de doe-het-zelver. De pvc vloer stroken zijn voorzien van een klevende lijmlaag, na het verwijderen van de folie kunnen de pvc vloer stroken rechtstreeks op de vloer geplakt worden. Houdt u er echter wel rekening mee dat deze pvc vloeren alleen gelegd kunnen worden wanneer de ondervloer 100% vlak, schoon, vetvrij en blijvend droog is.

Zelfklevende pvc vloeren zijn ± 2 tot 3mm dik en hebben een minimale slijtlaag van 0,15mm of 0,20mm waardoor ze alleen geschikt zijn voor woning gebruik. Verkrijgbaar in hout en plavuizen uitstraling.

 

pvc vloeren looselay

 PVC vloeren los gelegd oftewel looselay

Deze pvc vloeren zijn verkrijgbaar in plank- en tegel formaat en worden, afhankelijk van de ruimte los (d.w.z. zonder click systeem of lijm) tegen elkaar aan op een vlakke, niet indrukbare ondergrond gelegd. Het betreft vaak zware projectkwaliteiten die dan ook voor het grootste deel in bijvoorbeeld bedrijfskantines e.d. gebruikt worden.

Tevens zijn deze pvc vloeren ideaal om een strook voor het keukenblok te leggen wanneer men bijvoorbeeld in de rest van de ruimte tapijt wenst. Dikte van deze pvc vloeren is in de meeste gevallen 5mm. Deze pvc vloeren zijn verkrijgbaar in hout, steen en fantasie dessins zoals bijvoorbeeld beton look.

 

pvc vloeren HDF

 PVC vloeren click op HDF basis

Deze pvc vloeren zijn voorzien van een PVC toplaag, HDF tussenlaag en kurk onderlaag.
Dankzij de hoge geluidsreductie zijn de pvc vloeren uitermate geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld appartementen. Diktes variëren tussen 8 en 10mm, de slijtlagen worden helaas niet door alle pvc vloeren leveranciers gespecificeerd. De pvc vloeren zijn verkrijgbaar in hout, steen en fantasie dessins.

pvc vloeren connect

 PVC vloeren connect

PVC connect vloeren zijn pvc vloeren die voorzien zijn van bijvoorbeeld een “zwaluwstaart verbinding”, ze worden als het ware als puzzelstukken in elkaar geklikt. Deze pvc vloeren worden voornamelijk gebruikt in bedrijfspanden en magazijnen. Ze zijn zo sterk dat men hier zelfs met een heftruck overheen kan rijden zonder beschadigingen aan de pvc vloer aan te brengen.

Deze pvc vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in plavuizen, confetti, uni kleur of beton uitstraling. Hout structuren zijn bij dit type pvc vloer nog niet te vinden momenteel.

 

Verlijmde pvc vloeren oftewel dry back pvc vloeren

Verlijmde pvc vloeren worden momenteel zeer veel gebruikt in zowel woningbouw als bedrijfspanden. Wij adviseren u dit type pvc vloer altijd door een vakspecialist te laten leggen.
Ook bij dit type pvc vloer dient de ondergrond 100% vlak, schoon, niet indrukbaar en blijvend droog te zijn.

Ook deze pvc vloeren zijn ± 2 tot 3mm. De slijtlagen variëren tussen 0,20 mm en 0,50mm
Afhankelijk van deze slijtlaag is het gebruiksdoel. Met een slijtlaag van 0,50mm kunt u in een bedrijfspand uitstekend uit de voeten. In een woning kunt u in minder belopen ruimtes soms volstaan met een slijtlaag van 0,30mm.  Verkrijgbaar in hout en plavuizen uitstraling.

 

PVC vloeren en Ondervloeren 

PVC vloeren kunnen alleen gelegd worden op een vlakke, schone, blijvend droge ondervloer welke hard cq niet indrukbaar is.  PVC vloeren kunnen niet zomaar op iedere vloer gelegd worden.
Laat u altijd goed informeren over eventueel te gebruiken ondervloeren!

 

Voordelen van pvc vloeren

 • 100% waterbestendig (m.u.v. PVC vloeren click op HDF basis)
  Pvc vloeren zijn zelfs geschikt voor in de badkamer! 
 • geschikt voor vloerverwarming- en koeling
  Pvc vloeren passen zich heel makkelijk aan aan temperaturen en bieden een zeer lage weerstand bij vloerverwarming. Laat u echter altijd goed voorlichten, er worden enige eisen gesteld aan vloerverwarming, ruimtes e.d.
 • fluisterstil dankzij hoge loopgeluidreductie
  Pvc vloeren zijn van zichzelf al vele malen stiller dan bijvoorbeeld laminaat, in combinatie met een ondervloer kunt u bij sommige types pvc vloeren een reductie behalen tot wel 20dB! 
 • nauwelijks van echt hout en\of plavuizen te onderscheiden
  Afhankelijk van de fabrikant, structuur en print van de planken en tegels zijn ze nauwelijks van echt te onderscheiden. 
 • indrukbestendig
 • onderhoudsvriendelijk
  U kunt bij het onderhoud van pvc vloeren volstaan met stofzuigen, vegen met zachte bezem en van tijd tot tijd dweilen. Graag informeren wij u over het juiste onderhoud per type pvc vloer. 
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
  Alle door ons leverbare pvc vloeren zijn uitvoerig getest op schadelijke stoffen en zijn voorzien van de juiste certificaten.
 • Geschikt voor renovatie *
  Pvc vloeren met een minimale dikte van 4mm kunnen in sommige gevallen over een bestaande vloer gelegd worden, informeer altijd eerst naar de mogelijkheden!

 

Let op:
pvc vloeren zijn vanwege hun dessin en structuur niet van kleine staal stukken te beoordelen!! Wij adviseren u altijd eerst een bezoek te brengen aan een showroom waar de vloeren op grootte van tenminste 4 á 5 planken te bezichtigen zijn. In onze showroom zijn alle planken op groot formaat te zien!

 

Met bovenstaande hopen wij u een duidelijk inzicht te hebben gegeven van alle verschillende pvc vloeren.
Graag adviseren wij u over alle mogelijkheden in onze showroom.